שלום לכולם,
מעוניין לרכוש גריל גז למרפסת של בנין משותף. חרשתי את הפורום וכנראה שזה בילבל אותי...
* התקציב גמיש, אבל ממש לא בא לי להוציא סכום גבוה בשביל משהו שהוא OVERKILL ולכן נראה לי שעד 3000 ש"ח זה סביר. עדיף כמובן פחות.
* הצרכים - מניח שפעם בשבועיים-שלושה להכין בשר לכמות של כ-6 אנשים בממוצע (לפעמים 4 ולפעמים יכול להיות גם 10).
* סוג הבשר העיקרי - סטייקים (אנטריקוט, פילה) אבל גם המבורגר, קבבים וחזה עוף יהיו פופולריים.
* חיבור הגז יהיה כנראה דרך בלון (הכיריים בבית חשמליים ולא מתחשק לי להתחבר לצובר המרכזי בשביל שימוש כל כך זניח בגז).
* סוג הצלייה האהוב הוא כזה שיהיה כמה שיותר דומה לשימוש בפלנצ'ה או גריל גחלים. אוהבים את הטעם של "על האש" ולא של "בישול איטי".
* יצא לי לאכול כמה פעמים אצל חבר שיש לו את ה-Q3200 ולא הרגשתי שהתוצאות לא טובות. נראה שבקרב החברים והמכרים אין גריל גז שהוא לא אחד מהדגמים של WEBER וכולם ממש מרוצים אבל אחרי קריאות מרובות אני קצת חושש כי:
א. נראה שנתוני העוצמה (BTU) של ה-WEBER חלשים משמעותית משל יצרנים אחרים ואני חושש מהענין הזה וההשפעה שלו על היכולת לקבל בשר בצורה שאנחנו אוהבים וגם בלי לעבוד רק עם מכסה סגור כל הזמן.
ב. בהרבה מקומות מצויין שה-WEBER טוב ל"ברביקיו" ולא ל"צלייה", כלומר מטעים לטעם האמריקאי ולא לטעם הדרום-אמריקאי או הישראלי. האם זה אומר שאם רוצים לקבל טעם דומה למה שמתקבל מפלנצ'ה או גריל גחלים ה-WEBER הוא לא מתאים?
אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר או לכוון אותי לאיזה מוצר אחר ללכת. חבר שהיה לו מוצר של קולמן ואף מסדרה יקרה יותר מה-Q3200 אומר שמאז שהחליף פתאום הוא נהנה לאכול את מה שהמנגל מוציא בניגוד לקולמן. ראיתי ביקורות טובות על הנפוליאון 410 אבל אולי זה OVERKILL והוא משמעותית יקר יותר. לא מעוניין במותגי מדבקה או מוצרים סיניים.
אם יש מחירים טובים לעמיתי חבר או כל גוף אחר, בסבירות גבוהה שאוכל לנצל אותם.
אודה לעזרתכם!
שבת שלום.
Menu
- forum
- יוצרים קשר
- הבלוג של מקס
- טיפים למנגל
- טיפים לצלייה מוצלחת של בשר
- מה ההבדל בין גריל לברביקיו (ועוד על מדעי המנגל)
- איך צולים עם שיפוד מסתובב בשר בשטח – טיפים מהמקצוענים
- איך מנקים מנגל, גריל גז
- רשימת קניות לעל האש – מה צריך לקנות למנגל
- איך יודעים מה מידת העשייה של הסטייק
- טיפים למנגל מוצלח – טיפים למקצועני מנגל
- צליית בשר – בשר על האש השיטה הנכונה
- הסטייק הכי טוב על האש – איך עושים את הסטייק המושלם
- 9 מנגלים אקולוגיים ידידותיים לסביבה
- אטליזים מומלצים
- רשת גריל – מה יותר טוב רשת ברזל יצוק או רשת נירוסטה ?
- חניוני פיקניק במרכז, בצפון, בגליל ובדרום
- פורום שאלות
- סלטים וירקות
- מרינדות ורטבים
- מתכונים למנגל
- הכל על גריל גז
- בית