עמוד 1 מתוך 1

הוספת אבנים לגריל

פורסם: ג' פברואר 07, 2017 5:37 pm
על ידי אורית
קיבלנו מנגל גז עשוי נירוסטה עם 6 ברזים.
מעל כל שלוחה יש ברזל זווית שמפזר את הלהבה
אך הבשר לא נעשה כראוי למנגל.
הרושם שלנו הוא שהלהבה לא מתפזרת טוב.
חשבנו שאם נוסיף אבנים המצב ישתפר פלאים.
הייתי שמחה לשמוע את חוות הדעת של המומחים.
אם באמת כדאי להוסיף אבנים מהיכן קונים ואיזה סוג של אבנים?
תודה רבה ושבוע טוב

Re: הוספת אבנים לגריל

פורסם: ה' מאי 18, 2017 7:37 am
על ידי max
הי אורית
תודה על השאלה
באבנים משתמשים במקום פחמים, אבל, אבנים נוטות להתלכלך ולצבור שומן. אפילו אבנים איכותיות כמו אבני געש חוסמות למעשה את האש ומונעות מחום להגיע לבשר
אנחנו לא ממליצים על שימוש באבנים – זה מפחית את החום ב30 אחוז
בכל מנגל גז שאנחנו מכירים ישנה סוג של פלטת מתכת שמפזרת את החום וגם מאפשרת ניקוי יעיל יותר, אם אין לכם את הפלטה – משהו לא תקין
אם מה שחסר זה חום – האבנים לא יעזרו
אם יש נקודות חמות מאוד שחורכות את הבשר ונקודות פחות חמות – הן יעזרו לאזן – אפשר לקנות בכל חנויות פקל/חגור/למטייל/ריקושט זה אמור לעלות 85 שח ל60 אבנים
בקיצור – אבני שמוט או בזלת – מתאים לפיצות, לא לבשר

Re: הוספת אבנים לגריל

פורסם: ג' יוני 11, 2019 9:19 am
על ידי יעקוב
MAX הענקת תשובה לא נכונה ביחס לאבנים קרמיות בגריל גז.
האבנים יתרמו לפיזור חום טוב יותר, ויוסיפו ארומה של אבנים/פחמים לגריל (הן עשויות מאפר פחמים בתהליך מיוחד).
כמו כן האבנים מקרינות חום למשטח הצליה הרבה יותר טוב ממפזרי הלהבה מנירוסטה שהזכרת בתגובה. (חום קורן איכותי, בדומה לפחמים).

ראה חברות יוקרתיות מובילות בעולם לגרילי גז (LYNX, TWIN EAGLES)אשר משתמשות רק באבנים קרמיות בגרילי הגז שלהן.

כמו גן בגרילים תעשייתיים נוהגים להשתמש בחום הקורן של האבנים, מדובר בחום הרבה יותר גבוה, והרבה יותר אחיד לכל המשטח.


בקיצור,
קנו אבנים קרמיות, זה ישדרג לכם פלאים את הגריל.